Nordic Collection neemt Askja Reizen

in Nederland over

Persbericht

Londerzeel, België, 10 april 2024

Nordic Collection versterkt positie op de internationale reismarkt met overname van Askja Reizen in Nederland

Nordic, specialist in reizen naar Scandinavië, heeft zonet de overname van Askja Reizen aangekondigd. Deze overname kadert in het doel van Nordic om het reisaanbod nog verder te diversifiëren en uit te breiden, zodat ze liefhebbers van het Hoge Noorden nog meer mogelijkheden kunnen bieden om een authentieke reiservaring in Scandinavië te beleven. Naast Askja Reizen neemt Nordic Collection, het overkoepelende merk voor Nordic, ook VNC Asia Travel over en verwelkomen ze het IJslandse bedrijf Go North als nieuwe partner.

Marktaandeel in Nederland vergroten

Askja Reizen, een gerespecteerde naam in de reisbranche met een focus op Scandinavië en IJsland, vierde onlangs haar 35-jarig bestaan. Maarten Raes, oprichter en CEO van Nordic, ziet de overname als een belangrijke mijlpaal: “De overname van een betrouwbare en gespecialiseerde reisorganisatie als Askja Reizen is een logische stap in onze strategie om het marktaandeel in Nederland te vergroten en past dan ook perfect in onze plannen. Samen willen we onze klanten een unieke reiservaring in de ongerepte natuur van Scandinavië bieden.”

De krachten bundelen

Hugo van Drie, directeur van Nordic in Nederland, zal de leiding van 35 medewerkers op zich nemen en daarbij nauw samenwerken met Ilse Geerts, huidig CEO van Askja Reizen: “Onze gezamenlijke visie en focus op hoogwaardige service en unieke reiservaringen maken ons perfect complementair. Door onze krachten te bundelen, versterken we niet alleen onze positie op de markt, maar verhogen we ook de waarde die we aan onze klanten bieden,” aldus van Drie.

Beperkte impact voor klanten Nordic en Askja

Voor bestaande klanten van Askja Reizen verandert er niets. Zij kunnen blijven rekenen op de kwaliteit, expertise, en persoonlijke service waar Askja om bekend staat. In de nabije toekomst zullen zij echter ook profiteren van het brede aanbod en de innovatieve aanpak van Nordic, waaronder de succesvolle chartervluchten naar winters Lapland en de Lofoten eilanden in Noord-Noorwegen.

Ook VNC Asia Travel en Go North komen aan boord

Naast Askja reizen neemt Nordic Collection, waar Nordic deel van uitmaakt, ook VNC Asia Travel over. Deze Aziëspecialist is een perfecte aanvulling van het portfolio van Nordic Collection, waar eerder al Beyond Borders, MyHimalaya, en FLY and BiKE aan werden toegevoegd. “De integratie van VNC Asia Travel verrijkt ons aanbod met unieke reisconcepten in Azië. Dat ligt perfect in lijn met onze ambitie om uiterst unieke en kwalitatief hoogstaande reiservaringen aan te bieden”, legt Maarten Raes uit. “Nordic blijft namelijk toegewijd aan het bieden van onvergetelijke reiservaringen in de natuur, met een sterke focus op klanttevredenheid en duurzaamheid.”

Daarnaast verwelkomt Nordic ook Go North als nieuwe partner. Deze lokale IJslandse DMC (Destination Management Company) is actief sinds 2010 en focust op selfdrive pakketten en speciale groepen in IJsland. Go North zal naast Nordic Collection blijven opereren. Unnur Svavarsdóttir, CEO van Go North, kijkt uit naar de samenwerking met Nordic: “Deze samenwerking zal Go North als lokale IJslandse DMC versterken terwijl we toch onze creatieve en kwalitatieve aanpak kunnen behouden.”

Sander van Opstal en Eppo Steenhuisen verkopen hun aandelen in Askja en Go North Iceland aan Nordic. Het bundelen van de krachten zal zowel de positie van Nordic als van Askja en Go North versterken. “We zijn er bijzonder gelukkig mee, het is de best mogelijke match voor beide bedrijven,” aldus Sander en Eppo. “Van het begin af aan was er een klik.” Deze strategische overnames versterken niet alleen de aanwezigheid van Nordic Collection op de internationale reismarkt, maar onderstrepen ook hun toewijding aan innovatie en klanttevredenheid.

Over Nordic Collection

Nordic Collection is een toonaangevende speler in de reisbranche met een divers portfolio van reismerken. Nordic, het grootste merk binnen Nordic Collection, is marktleider in België voor Scandinaviëreizen. Daarnaast biedt Nordic Collection ook reizen aan met de merken Galtic, MyHimalaya, FLY and BiKE, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Atacama en Beyond Borders. Met een team van meer dan 100 gepassioneerde medewerkers is Nordic Collection actief op de Vlaamse, Nederlandse, Waalse en Duitse markt, en streven ze ernaar om reizigers unieke en authentieke ervaringen te bieden in de natuur en avontuurlijke reizen over de hele wereld.

Over Askja en VNC Asia Travel

Askja reizen is genoemd naar de Askja, een actieve vulkaan op IJsland. IJsland is het land waarnaar ze in 1989 hun eerste reis organiseerden. Askja Reizen is nu dé specialist voor reizen naar IJsland in Nederland. In de loop der jaren hebben ze hun specialisme uitgebreid naar bestemmingen met een net zo indrukwekkende natuur.
VNC staat voor Vriendschap Nederland-China. 40 jaar geleden was VNC een China-specialist, maar in de loop van de jaren is (bijna) heel Azië hun specialisme geworden. Het kloppend hart bestaat uit een team van gedreven reisexperts die voor de reiziger de meest passende reiservaring samenstellen.

Over Go North

GoNorth, een IJslandse incoming agent opgericht in 2010 door Unnur Svavarsdóttir, Sander Van Opstal en Eppo Steenhuisen, specialiseert zich in flexibele, op maat gemaakte reisprogramma’s door heel IJsland, Groenland en de Faeröer Eilanden.