Duurzaamheid bij de Nordic Collection

De weg naar een duurzame wereld

Bij alle merken van de Nordic collection zijn we ons ervan bewust dat reizen impact heeft op het milieu. Daarom dragen wij zoveel mogelijk ons steentje bij om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

In 2024 heeft Nordic Collection de Travelife Certified Award behaald. Travelife is de internationale duurzaamheidscertificering voor de toeristische sector. Om deze titel in ontvangst te nemen moet je als bedrijf aan meer dan 200 criteria voldoen. Duurzaamheid is echter een lang proces, dus we blijven onszelf uitdagen om het nóg beter te doen. Zo kunnen we veel reizigers naar de mooiste bestemmingen ter wereld brengen, op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier.

Lees hier over de stappen die wij ondernemen op weg naar een duurzamere wereld.

Interne duurzaamheid

Een interne projectgroep houdt zich bezig met duurzaamheid binnen de organisatie. Naast het bedenken van nieuwe projecten, zien zij toe op het duurzame aspect op de werkvloer. Afval scheiden, zuinig omgaan met energie, herbruikbare lunchverpakkingen aanmoedigen en hybride werken zijn slechts enkele voorbeelden van onze interne duurzaamheid. Bovendien willen wij onze medewerkers gelukkig houden en hun talenten stimuleren in een open en vriendelijke werkomgeving.

Wist je dat…

  • 98% van onze collega’s ochtends met plezier komen werken?
  • 100% van onze collega’s trots zijn op Nordic Collection?
  • 100% van onze collega’s vinden dat we een leuke sfeer hebben op kantoor?

CO2-compensatie

Natuurlijk zijn ook duurzame partners en producten belangrijk voor ons. Van elke reis die bij de Nordic Collection wordt uitgevoerd, wordt de CO2-uitstoot berekend. Deze uitstoot wordt vervolgens gecompenseerd door het steunen van verschillende duurzame projecten. Dit doen we in samenwerking met de gecertificeerde organisatie Climate Impact Partners. Zo ondersteunen we grootschalige wind- en zonneparken in China, India en Afrika.

Duurzame partners

Onze partners thuis en op onze bestemmingen zijn een belangrijk onderdeel van onze organisatie. We werken graag samen met partners die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Zo stimuleren we elkaar om het beste uit onszelf te blijven halen en onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Duurzaam op reis

Wij stimuleren onze reizigers om zo duurzaam mogelijk op pad te gaan en geven hen hier verschillende tips voor mee. Daarmee werkt de Nordic Collection aan het verduurzamen van de reisdocumenten. Zo worden de reisdocumenten van Scandinaviëspecialist Nordic digitaal aangeboden via een handige reisapp, waar ook reisgidsen in te vinden zijn. Dat scheelt een hoop printwerk!