Zes overnames in zes maanden tijd
voor reisorganisatie Nordic

Persbericht

Londerzeel, België, 7 mei 2024

Nordic neemt de Nederlandstalige reisorganisatie Norske over en wordt zo ook marktleider in de verkoop van Hurtigruten zeereizen in Nederland

In minder dan een half jaar tijd markeert Nordic, onderdeel van de Nordic Collection groep, haar zesde overname met de integratie van de Noorwegenspecialist Norske. Deze strategische zet versterkt de positie van Nordic als marktleider in de verkoop van Hurtigruten zeereizen in Nederland.

Nordic versterkt marktpositie

Nordic en Norske delen een lange geschiedenis van samenwerking met Hurtigruten, bekend om haar iconische zeereizen langs de Noorse kust en de poolgebieden. “Deze overname is een natuurlijke stap voor ons om onze krachten te bundelen en onze groei in de Nederlandse markt verder te accelereren,” aldus Maarten Raes, CEO en oprichter van Nordic. “Met een gecombineerde omzet van 130 miljoen euro in touroperating activiteiten en 15 miljoen euro in hotels, versterken we onze leidende positie in de toeristische sector.”

“Noorwegen was waar het voor Nordic allemaal begon. Van 1980 tot 2012 was het onze enige bestemming en nog steeds zit Noorwegen diep verweven in het DNA van Nordic. De overname van Norske, de Noorwegenspecialist van Nederland, past dan ook perfect binnen de visie van ons merk”, aldus Raes.

De overname kadert in de strategie van Nordic om te blijven groeien op de Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse markt, waarbij ze naast de organische groei ook inzetten op overnames van bedrijven waarmee er een zeer duidelijke match is zoals de recente acquisities van onder andere Askja Reizen, Go North Iceland, VNC Asia Travel, Nord Espaces en Beyond Borders. “Niet alleen wat de producten betreft, maar ook op vlak van waarden en visies”, verklaart Maarten Raes.

Werknemers Norske behouden hun baan

Momenteel werken er een twintigtal werknemers bij Norske. Zij zullen hun baan behouden en krijgen een plek binnen de nieuwe organisatie. Eigenaars Dick en Annemarie Van Kooi zullen na een korte overdrachtsperiode afscheid nemen van de organisatie. Hugo van Drie, Directeur van Nordic Nederland, zal de dagelijkse leiding van Norske overnemen en zal zich in de komende maanden richten op de integratie.

“Door de jaren heen hebben Nordic en Norske steeds goede contacten onderhouden. Samen met Dick en Annemarie zal ik zorgen voor een vlotte overdracht. Ik ben ervan overtuigd dat Nordic samen met het team van Norske het mooiste aanbod zeereizen zal kunnen bieden aan klanten op de Nederlandse markt,” verklaart van Drie. “Deze overname versterkt niet alleen onze marktpositie maar markeert ook een spannende nieuwe fase van samenwerking, waarbij we voortbouwen op onze gedeelde expertise en passie voor het creëren van unieke reiservaringen.”

De raakvlakken tussen Nordic en Norske zijn groot. Naast dezelfde specialisatie beschikt het Norske team ook over een jarenlange ervaring en kennis. “Ikzelf heb bijna 29 jaar met plezier voor en met Norske gewerkt en ik ben blij met de overname door Nordic, waarvan ik de eigenaar al jarenlang ken en waarmee ik altijd uitermate prettig contact heb gehad. Ik heb het volste vertrouwen dat Norske bij Nordic in hele goede handen is”, concludeert Van Kooi.

Anders dan Nordic verkoopt Norske hun reizen ook via een selectie van reisbureaus. Nordic zal deze samenwerking blijven verderzetten in de toekomst.

Over Nordic

Nordic, onderdeel van Nordic Collection, is de marktleider in België voor Scandinaviëreizen en biedt een breed scala aan authentieke reiservaringen in Scandinavië en daarbuiten. Met meer dan 100 gepassioneerde medewerkers is Nordic actief in de Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse markt, gericht op het aanbieden van onvergetelijke reizen in de natuur.

Over Nordic Collection

Nordic Collection is de organisatie achter acht gerenommeerde reismerken, waaronder Nordic. Nordic werd in 2008 opgericht door CEO Maarten Raes onder de naam ‘Nordic Info’. Sindsdien kende het bedrijf een grote groei en voegde het verschillende merken toe aan haar portfolio onder de overkoepelende naam ‘Nordic Collection’. Nordic Collection telt ondertussen maar liefst twaalf merken met bestemmingen over de hele wereld: Nordic, Galtic, Atacama, MyHimalaya, Canada Travel Designers, Wild Alaska, Beyond Borders, FLY and BiKE, Askja Reizen, VNC Asia Travel, Nord Espaces en Norske.

Over Norske

Norske Turist Service BV, beter bekend als Norske, werd opgericht in 1953 in Amsterdam als reisorganisatie met focus op Scandinavië. In 1986 verhuisde het bedrijf naar Heemstede en kwam de focus steeds meer op Noorwegen als vakantiebestemming te liggen. In 1992 werd Norske benoemd tot Generaal Agent voor Hurtigruten in Nederland. Vandaag is Norske nog steeds Hurtigruten Agent, met een aanzienlijke omzet in zowel hun reizen langs de Noorse kust als de Expeditiereizen met Hurtigruten naar bestemmingen als Antarctica, Groenland, Galapagos Eilanden, Spitsbergen, etc.

Over Hurtigruten

Hurtigruten is de naam van de rederij die het zuiden en het noorden van Noorwegen al sinds 1893 met elkaar verbindt. Oorspronkelijk zorgden de schepen voor een vlotte levering van post en goederen. Intussen worden vooral reizigers vervoerd, maar de routine van het dagelijkse laden en lossen is bewaard gebleven en geeft de reis een authentieke beleving. De klassieke Hurtigruten zeereis brengt je in 12 dagen van Bergen naar Kirkenes en terug, met verschillende stops langs de Noorse kust.