Ons verhaal

Het verhaal van Nordic Collection

In 1980 begon Harry van Lint in België met het aanbieden van Noorse blokhutten. Wanneer IT-er Maarten Raes in 2004 bij hem aanklopt omdat hij interesse heeft in een avontuur in Noorwegen, had hij niet verwacht dat dit zijn leven zou veranderen.

Hij zag een bedrijf met een unieke persoonlijke aanpak en een hoog expertiseniveau en wist meteen: dít is wat ik ook wil!

2004

In 2004 wordt bij Maarten Raes, toen werkzaam als IT-er, een zaadje geplant voor wat later uit zou groeien tot de reisorganisatie Nordic. Tijdens een gesprek met Harry van Lint, die dan eigenaar is van Noorwegen Info, wordt hij zo enthousiast van de persoonlijke en specialistische aanpak van dit bedrijfje dat hij weet: dit wil ik ook.

2008 – 2009

In 2008 grijpt hij dan ook met beide handen de kans aan om het bedrijfje van Harry over te kopen. De naam wordt gewijzigd naar Nordic Info en al in 2009 begint Maarten samen met zijn vrouw Katia het bedrijf uit te breiden. Naast Noorse blokhutten worden er nu ook hotels in Noorwegen aan het aanbod toegevoegd.  Al deze tijd blijven Maarten en Katia werkzaam als IT-er en in het onderwijs.

2012

2012 stond in het teken van de overname van Bureau Scandinavia, een uitbreiding naar zeven werknemers en weer een naamsverandering: vanaf nu gaat het bedrijf verder onder de naam Nordic Inmiddels zijn Maarten en Katia allebei volledig werkzaam voor Nordic en hebben zij hun oude banen vaarwel gezegd.

2012 – 2017

De jaren die volgen staan in het teken van groei, een verhuizing naar een kantoor in Londerzeel en investeringen in Scandinavische projecten zoals de Northern Lights Range en Arctic Bath.  

2018

De twee Belgische marktleiders op het gebied van reizen naar het Hoge Noorden, Xplore the North en Nordic, besluiten in april 2018 de handen ineen te slaan. Deze fusie betekent dat er nog meer merken naast elkaar zullen bestaan: Wild AlaskaCanada Travel Designers en Atacama worden de nieuwe zustermerken van Nordic. 

2021

Omdat Ierland en Schotland perfect in het plaatje van unieke natuurreizen passen, maar geen onderdeel van het Hoge Noorden zijn, ontstond begin 2021 het merk GalticHier worden reizen naar de Anglo-Keltische eilanden aangeboden. 

2021

2021 bleek een roerig jaar voor Nordic, naast het oprichten van Galtic werd het eerste Nordic kantoor over de grens in Nederland geopend en in oktober wordt MyHimalaya aan het indrukwekkende lijstje met merken toegevoegd.  

2022

Nordic was al dé Scandinaviëspecialist op de Belgische en Nederlandse markt, maar in 2022 breidt de touroperator verder uit. Nordic is nu ook actief op de Duitse markt! Daarnaast heeft Nordic de kleine Belgische touroperator FLY and BiKE overgenomen, die interessante fietsreizen aanbiedt door Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

2023

De groei stopt hier niet. In 2023 bereikt Nordic Collection een belangrijke mijlpaal met de overname van de reisorganisatie Beyond Borders. Het Belgische bedrijf, dat avontuurlijke vakanties aanbiedt op alle continenten, is een mooie aanvulling op het bestaande portfolio.

2024

Nog een geweldige overname volgt: De Nederlandse bedrijven Askja Reizen en VNC Asia Travel maken nu deel uit van de Nordic Collection-familie! Het DNA van deze bedrijven is hetzelfde als dat van ons: unieke reiservaringen in ongerepte bestemmingen, klanttevredenheid en hoogwaardige service staan hier centraal. Ook het IJslandse bedrijf Go North wordt overgenomen. Dit bedrijf zal blijven worden beheerd als een onafhankelijke eenheid.

 

Ook wordt er uitgebreid naar een nieuwe markt! Het Franse Nord Espaces is nu onderdeel van Nordic, waarmee de Franse markt met vluchten vanaf Parijs gerealiseerd kan worden.