Reisorganisatie Nordic gaat in zee

met Albatros Expeditions

Persbericht

Londerzeel, maandag 24 januari 2022

Reisorganisatie Nordic gaat in zee met Albatros Expeditions

Nordic, specialist in onder meer exploratiereizen naar de poolgebieden, gaat een samenwerking aan met Albatros Expeditions. De Ocean Albatros, een gloednieuw schip van de rederij, vaart de komende jaren drie keer exclusief uit voor Nordic-reizigers: in juli 2023 naar Spitsbergen, in januari 2024 naar Antarctica en in de zomer van 2024 naar Groenland. 

Nieuwe samenwerking

Nordic werkt al jarenlang samen met Hurtigruten voor expeditiereizen naar de poolgebieden, Canada, Alaska en IJsland. Naast die huidige samenwerking gaat Nordic ook in zee met Albatros Expeditions, een kleinschalig familiebedrijf. Met de Ocean Albatros, een comfortabel schip met een maximumcapaciteit van 190 passagiers, zet Nordic zo een sterk product op de markt aan een scherpe prijs. De flexibiliteit om samen een reis op maat van Nordic samen te stellen en de hoge kwaliteit die bij dergelijke reizen hoort, waren voor de reisorganisatie doorslaggevend om de nieuwe samenwerking aan te gaan.

Exclusief voor Nordic-reizigers

Omdat de volledige bezetting van de Ocean Albatros gereserveerd wordt voor Nordic-klanten, kan de reis helemaal naar de hand van de reisorganisatie gezet worden: het expeditieteam wordt op maat samengesteld, er reist een eigen fotograaf mee en er zijn ook Nordic-medewerkers aan boord. Nordic en Albatros Expeditions organiseren een 10-daagse reis ‘Spitsbergen rond’, een 15-daagse reis naar Antarctica waarbij er maar liefst 7 dagen aan land wordt gegaan en een 13-daagse reis naar Groenland. Lezingen zullen deels in het Nederlands doorgaan en Mike Louagie, een fotograaf van eigen bodem, vervoegt het expeditieteam. Hij zal ook workshops geven over het fotograferen van deze unieke bestemmingen en adviseert reizigers over de juiste fototoestellen. Vanuit Nordic reist onder meer Katia de Vil mee als reisbegeleider om alles in goede banen te leiden.

Katia De Vil, mede-oprichter en bezieler van Nordic: “Met veel enthousiasme brengen we deze unieke reizen op de Belgische en Nederlandse markt. Samen met Albatros Expeditions hebben we de routes voor deze reizen samengesteld. We hebben hierbij vooral ingezet op een maximaal aantal landingen, want dat maakt de expeditiereizen net zo onvergetelijk. Ook aan boord worden de puntjes op de i gezet: het gloednieuwe schip Ocean Albatros is comfortabel, uiterst wendbaar én geschikt voor polaire wateren. Er wordt daarnaast enorm veel belang gehecht aan de culinaire omkadering. Dat alles in combinatie met de imposante natuur en het weelderige dierenleven dat je op deze reizen kan bewonderen, zorgt voor een once-in-a-lifetime ervaring. De route en de verschillende landingen gebeuren steeds op een uiterst duurzame manier. Reizigers keren huiswaarts als ambassadeurs voor een groenere planeet, verwonderd van al het moois dat deze ongerepte bestemmingen te bieden hebben.”

Focus op comfort en duurzaamheid

De Ocean Albatros is een van de kleinere expeditieschepen, maar toch moet het schip niet inboeten aan comfort. Met een ijsklasse 1A en poolklasse 6 is het schip uitermate geschikt om door de poolgebieden te varen. Met zijn stevige constructie en X-Bow®-Infinity klasse biedt het schip een enorme stabiliteit in zwaar weer, waardoor passagiers ook bij hoge golven maar beperkt de beweging voelen.

Het schip behoort tot een nieuwe generatie energiezuinige schepen met 4 dieselmotoren en 2 elektromotoren, die allemaal elektrisch gestuurd worden om zowel de snelheid als het brandstofverbruik te optimaliseren. Daarnaast is het schip erg comfortabel. Er is een zwembad, een fitnessruimte en er zijn 2 jacuzzi’s aan boord. De zodiacs waarmee de passagiers een aantal keer per dag van boord gaan, zijn de meest recente op de markt en varen handig door de met ijs bezaaide wateren.

Over Nordic

Nordic is de marktleider in België voor Scandinaviëreizen. We zijn een sympathieke touroperator met een natuurlijke voorliefde voor Scandinavië. Je kan bij ons terecht voor een uitgebreid, uniek en kwalitatief winter- én zomeraanbod. Jouw Scandinaviëspecialist voor authentieke reiservaringen naar Noorwegen, Zweden, Lapland, Finland, IJsland, Denemarken en de Faeröer eilanden. Als exploratiespecialist zijn we ook erg thuis in zeereizen naar Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.

In onze kantoren in Melle, Londerzeel en Nieuwegein (Nederland) werken meer dan 70 enthousiaste en ervaren reisspecialisten. Per bestemming helpt een team van gepassioneerde deskundigen je graag verder. We willen van elke reis een droomreis maken. Tevreden klanten en warme contacten, daar doen we het voor.