Duurzaamheid bij de Nordic Collection

De weg naar een duurzame wereld

Bij alle merken van de Nordic collection zijn we ons ervan bewust dat reizen impact heeft op het milieu. Daarom dragen wij zoveel mogelijk ons steentje bij om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Lees hier over de stappen die wij ondernemen op weg naar een duurzamere wereld.

CO2-compensatie

Van elke reis die bij de Nordic Collection wordt uitgevoerd, wordt de CO2-uitstoot berekend. Deze uitstoot wordt vervolgens gecompenseerd door het steunen van verschillende duurzame projecten. Dit doen we in samenwerking met de gecertificeerde organisatie Climate Impact Partners.  Zo steunen we een grootschalig windmolenpark in Turkije en een kleinschalig waterkrachtproject in Tadzjikistan.

Duurzaam op reis

Wij stimuleren onze reizigers om zo duurzaam mogelijk op pad te gaan en geven hen hier verschillende tips voor mee. Daarmee werkt de Nordic Collection aan het verduurzamen van de reisdocumenten. Zo worden de reisdocumenten van Scandinaviëspecialist Nordic digitaal aangeboden via een handige reisapp, waar ook reisgidsen in te vinden zijn. Dat scheelt een hoop printwerk!

Duurzame partners

Onze partners thuis en op onze bestemmingen zijn een belangrijk onderdeel van onze organisatie. We werken graag samen met partners die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Zo stimuleren we elkaar om het beste uit onszelf te blijven halen en onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Interne duurzaamheid

Een interne projectgroep houdt zich bezig met duurzaamheid binnen de organisatie. Naast het bedenken van nieuwe projecten, zien zij toe op het duurzame aspect op de werkvloer. Afval scheiden, zuinig omgaan met energie, het stimuleren van herbruikbare lunchverpakkingen en hybride werken zijn voorbeelden van interne duurzaamheid.

Travelife certificering

In 2021 heeft Nordic het Travelife Partner Certificaat behaald. Travelife is de internationale duurzaamheidscertificering voor de toeristische sector. Om deze titel in ontvangst te nemen moet je als bedrijf aan meer dan 100 criteria voldoen. Duurzaamheid is echter een lang proces, dus we blijven onszelf uitdagen om het nóg beter te doen. Zo kunnen we nog veel reizigers naar de mooiste bestemmingen ter wereld brengen, op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier.